Wat is het voordeel van lijsten op maat bestellen?

Zodra je een kunstwerk hebt gemaakt of hebt gekocht, wil je hem graag inlijsten. Inlijsten doen we tegenwoordig vanwege de mooie versieringen, maar het houdt je kunstwerk ook langer goed en onbeschadigd. Vanaf de Middeleeuwen worden kunstwerken al ingelijst. Toen der tijd werden planken gebruikt van oude kasten en deuren. Op die manier trokken schilderijen minder krom en waren ze langer houdbaar. Eigenlijk werden vrouwen lijsten al op maat gemaakt. Tegenwoordig zijn er ook nog voordelen van lijsten op maat bestellen. Want of het nu gaat om een diploma, poster, T-shirt, trouwjurk of een mooie kindertekening, met een inlijsting blijft het prachtig. 

Als je een lijst op maat bestellen wil, waar moet je beginnen? 

Eigenlijk kan je een lijst op maat bestellen niet in één minuut doen. De keuze voor een lijst moet een goede balans zijn tussen het kunstwerk en de lijst. Maak daarom gestructureerde keuzes als je gaat kijken voor lijsten op maat bestellen. Combineer een perfecte balans tussen het formaat, de stijl, de vormgeving maar ook de kleuren tussen je kunstwerk en je omlijsting. Kijk eens naar een hoofdkleur in het kunstwerk en laat die bijvoorbeeld terugkomen in de lijst. Daarnaast hoeven lijsten op maat niet per se duurder te zijn dan standaardmaten. Maar het laat je kunstwerk wel beter tot zijn recht komen. 

Wat zijn de voordelen van lijsten op maat bestellen? 

Er zijn meerdere voordelen van lijsten op maat bestellen. Een van de grootste voordelen is dat je precies jouw type en vormgeving lijst kan laten passen bij jouw kunstwerk. Bij standaardmaten zijn vaak ook standaard lijsten waaruit je kan kiezen. Een ander voordeel is dat het niet uit maakt hoe groot, hoe klein of hoe uniek jouw kunstwerk is. Als je een afwijkende maat kunstwerk hebt dan kan het zijn dat een standaardmaat niet past, maar een op maat gemaakte lijst juist wel. 

Hoe kies je de juiste maat als je lijsten op maat bestellen gaat? 

Als je een lijst op maat bestellen gaat, dan is het belangrijk dat je voldoende ruimte overhoudt voor je kunstwerk. Het is namelijk echt millimeter werk en het is zelfs aan te raden om dit door een specialist te laten doen als je er geen ervaring mee hebt. Want de hoogte en de breedte zijn belangrijk, maar ook de diepte van het kunstwerk. Als je wel zelf gaat meten zorg dat je altijd de binnenmaat op meet van het kunstwerk en dat je ruimte over houdt aan de zijranden. Hou afhankelijk van de diepte minimaal één tot vijf centimeter aan de randen vrij om te voorkomen dat je kunstwerk achter de inlijsting valt. 

Lijsten op maat bestellen is een unieke mogelijkheid om je kunstwerk naar een hoger niveau te tillen. Dit kan bijvoorbeeld bij Verno. Door de juiste kleuren te gebruiken, de juiste maat en de juiste sierwerken beschermt het niet alleen je kunstwerk, maar tilt hij het ook naar een hoger level. En uiteindelijk hoeft een op maat gemaakte lijst niet per se duurder te zijn dan standaardmaten, maar het geeft je wel veel meer mogelijkheden.